Na het malen, zet je koffie

– ZETMETHODES –

Deze zetmethodes zijn een goed startpunt. Expirimenteer met de doorlooptijd, hoeveelheid gram gemalen koffie en water en vind de perfecte kop koffie voor jou.

Keep trying and have fun!

  • 9 gram (single shot) tot 18 gram (double shot)
  • Fijne (espresso) maling
  • 30 – 60 gram/ml water
  • 12 tot 25 seconden doorlooptijd
  • Water temperatuur 93 graden celsius
  • De doorlooptijd is kan wisselend zijn per boonsoort, waterhardheid en espresso apparaat. Doorlooptijd kan oplopen tot 30 seconden
  • Test een double shot tot 24 gram

Tip:

Gebruik medium/dark koffie

  • 1 deel koffie tegenover 5 of 10 gram/ml water
  • Minder water = sterkere koffie
  • Grove maling
  • 12 tot 24 uur
  • Kraan water
  • Gebruik een medium/dark roast
  • Meng de gemalen koffie met het water. Na 12 tot 24 uur (sterkte afhankelijk) filter je de koffie uit het water (bijv. met een kaasdoek)
  • Te sterk? Voeg water of bijv. melk toe. Serveer ook met ijsklontjes!

Tip:

Voeg een kanaalstokje toe

  • 13 gram gemalen koffie
  • Medium maling
  • 200 gram/ml water
  • 3 tot 5 minuten doorlooptijd
  • Water temperatuur 95 graden celsius
  • Maak de filter nat voordat je de gemalen koffie hierin schept

Tip:

Speel met het aantal gram koffie/water

  • 35 gram gemalen koffie
  • Grove maling
  • Water: 500g/ml
  • 5 tot 8 minuten
  • Water temperatuur 95 graden celsius

Tip:

De French press is ook te gebruiken om een ‘cold brew’ te maken

*Aantal gram gemalen koffie : gram/ml water. 

  • 9 gram (single shot) tot 18 gram (double shot)
  • Fijne (espresso) maling
  • 30 – 60 gram/ml water
  • 12 tot 25 seconden doorlooptijd
  • Water temperatuur 93 graden celsius
  • De doorlooptijd is kan wisselend zijn per boonsoort, waterhardheid en espresso apparaat. Doorlooptijd kan oplopen tot 30 seconden
  • Test een double shot tot 24 gram

Tip:

Gebruik medium/dark koffie

  • 1 deel koffie tegenover 5 of 10 gram/ml water
  • Minder water = sterkere koffie
  • Grove maling
  • 12 tot 24 uur
  • Kraan water
  • Gebruik een medium/dark roast
  • Meng de gemalen koffie met het water. Na 12 tot 24 uur (sterkte afhankelijk) filter je de koffie uit het water (bijv. met een kaasdoek)
  • Te sterk? Voeg water of bijv. melk toe. Serveer ook met ijsklontjes!

Tip:

Voeg een kanaalstokje toe

  • 13 gram gemalen koffie
  • Medium maling
  • 200 gram/ml water
  • 3 tot 5 minuten doorlooptijd
  • Water temperatuur 95 graden celsius
  • Maak de filter nat voordat je de gemalen koffie hierin schept

Tip:

Speel met het aantal gram koffie/water

  • 35 gram gemalen koffie
  • Grove maling
  • Water: 500g/ml
  • 5 tot 8 minuten
  • Water temperatuur 95 graden celsius

Tip:

De French press is ook te gebruiken om een ‘cold brew’ te maken

*Aantal gram gemalen koffie : gram/ml water.